Historie Rabenhorst
Bio šťávy jsou šťávy z ekologického zemědělství, které vyrábí firma Rabenhorst, Rabenhorst je německá společnost, která slaví již 212 výročí.
Historie
1805 Reverend Johann - Heinrich - Lauffs (1761 - 1837) našel vinice ve městě Oberwinter
1898 Alexander Lauffd (1865 - 1951) spustil "nealkoholické víno"
"Roter Rabenhorster" bylo první nealkoholické víno, které bylo konzervováno metodou Louis Pasteur-a
1920 bratři Günther (1901 - 1990) a Walther Lauffs (1903 - 1981) začali společnou kariéru ve firmě, společně s pohybem prezentují zdravou přírodní stravu
1952 Legendární produkt - Rotbäckchen je spuštěný
1969 Začátek pěstování kontrolovaného ekologického hospodářství a počátek výzkumné spolupráce s University of Kassel
Haus Rabenhorst je průkopník na trhu s organickými potravinami
Současnost
2005 Haus Rabenhorst slaví výročí 200 let. Rabenhorst je vlastněná výhradně rodinou
2011 Současný profil společnosti Haus Rabenhorst
- stále rodinná firma
- přibližně 100 zaměstnanců
- export do více jak 30 ti zemí světa
- lídr německých výrobců organických šťáv
DLG testuje ovocné nápoje více než 50 let. Momentálně se vyvinul do podoby, kde se stal největším nezávislým testovatelem kvality v Evropě pro ovocné šťávy i potraviny. Zkoušky se konají každý rok a pokrývají testování ovocných šťáv, nektarů, střiků, ovocných vín a zeleninových šťáv a potravin. Kromě senzorické analýzy provedené odborníky, výrobky jsou podrobeny mikrobiologickým a chemickým či fyzikálním rozborem.
V závislosti na počtu dosaženého skóre, jsou ovocné nápoje oceněny medailemi DLG v bronzové, stříbrné nebo zlaté barvě.