Historie Rabenhorst

Bio šťávy jsou šťávy z ekologického zemědělství, které vyrábí firma Rabenhorst, Rabenhorst je německá společnost, která slaví již 212 výročí.

Historie

1805 Reverend Johann - Heinrich - Lauffs (1761 - 1837) našel vinice ve městě Oberwinter

1898 Alexander Lauffd (1865 - 1951) spustil "nealkoholické víno"

"Roter Rabenhorster" bylo první nealkoholické víno, které bylo konzervováno metodou Louis Pasteur-a

 

 

 

1920 bratři Günther (1901 - 1990) a Walther Lauffs (1903 - 1981) začali společnou kariéru ve firmě, společně s pohybem prezentují zdravou přírodní stravu

1952 Legendární produkt - Rotbäckchen je spuštěný

1969 Začátek pěstování kontrolovaného ekologického hospodářství a počátek výzkumné spolupráce s University of Kassel

Haus Rabenhorst je průkopník na trhu s organickými potravinami

Současnost

2005 Haus Rabenhorst slaví výročí 200 let. Rabenhorst je vlastněná výhradně rodinou



2011 Současný profil společnosti Haus Rabenhorst

  • stále rodinná firma
  • přibližně 100 zaměstnanců
  • export do více jak 30 ti zemí světa
  • lídr německých výrobců organických šťáv

 

DLG testuje ovocné nápoje více než 50 let. Momentálně se vyvinul do podoby, kde se stal největším nezávislým testovatelem kvality v Evropě pro ovocné šťávy i potraviny. Zkoušky se konají každý rok a pokrývají testování ovocných šťáv, nektarů, střiků, ovocných vín a zeleninových šťáv a potravin. Kromě senzorické analýzy provedené odborníky, výrobky jsou podrobeny mikrobiologickým a chemickým či fyzikálním rozborem.

V závislosti na počtu dosaženého skóre, jsou ovocné nápoje oceněny medailemi DLG v bronzové, stříbrné nebo zlaté barvě.