
Červené hrozny a železo
150 Kč
130,43 Kč bez DPH
skladem
Obsah 750 ml
Vzhledem k tomu, že tělo není schopno produkovat železo, je nutné ho dodávat v dostatečné míře pomocí zdravé výživy.
Některé výzkumy naznačují, že pitím 100 až 200 ml (1/2-1 sklenice) červeného vína denně se snižuje riziko úmrtí při infarktu myokardu. Ukazují však, že toto platí jen u lidí ve věku nad 50 let. Když se ale uvedené množství překročí, tedy pokud se pije více než 200 ml vína denně, zvýší se pravděpodobnost úmrtí na kardiovaskulární choroby a může vzniknout mnoho dalších zdravotních problémů.
Červené hrozny, glukonát železnatý
Nutriční hodnoty ve 100 ml | |
---|---|
Energetická hodnota | 315 kJ (75 kcal) |
Tuk | <0,5 g |
Z toho nasycené mastné kyseliny | <0,1 g |
Sacharidy | 18 g |
Z toho cukry | 18 g |
Vláknina | <0,5 g |
Protein | <0,5 g |
Sůl | <0,01 |
Železo | 3,5 mg / 25% dle EU |
Před vypitím třeba protřepat. Usazenina na dně láhve není závadou. Skladujte na suchém místě. Po otevření skladujte v lednici maximálně 5 dnů.
Výrobce: Haus Rabenhorst, Německo